Do Prešova smerujú Boháč a Guzy, v hre o post trénera zatiaľ štyri mená

23.03.2011 Prešov

Prešov 23. marca (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa pred novým ročníkom 2011/2012 posilnili o dvojicu hráčov. Stali sa nimi brankár František Boháč a spojka Vladimír Guzy z 1. MHK Košice, ktorým po sezóne vypršia platné zmluvy. V hre o post hlavného trénera sú zatiaľ štyri balkánske mená, informoval o tom majiteľ klubu Miloslav Chmeliar.
Prešov má však záujem aj slovenských reprezentantov pôsobiacich v domácich i zahraničných ligách, no problémom sú ich dlhodobé kontrakty. \"Stále máme záujem o slovenských reprezentantov, pivota Andreja Petra, v súčasnosti hráča Kecskemétu, krídelníka Tatabánye Tomáša Urbana aj o novozámockú spojku Olivera Rábeka. So všetkými sme hovorili a všetci si vedia predstaviť hrať za Tatran Prešov. Jediný problém zatiaľ väzí v tom, že momentálne sú vo svojich kluboch viazaní dlhodobejšími zmluvami. Určite s nimi ale po sezóne rokovať budeme,\" uviedol pre denník Korzár Chmeliar.
Majiteľ klubu načrtol pred novou sezónou aj svoju predstavu zloženia tímu, v ktorej Prešovčania budú štartovať vo formujúcej sa Regional League, kde sa predstaví štrnásť mužstiev zo siedmich krajín. \"Moja predstava je taká, že v kádri na budúcu sezónu by malo ostať šestnásť kmeňových hráčov, plus sedemnásty Pekár, ktorý by mohol koordinovať svoje pracovné povinnosti so športovými. Hráčov, ktorí sa nedostanú do základnej šestnástky, tých by sme boli ochotní uvoľniť, podotýkam ako celok, nie individuálne, na hosťovanie do klubov, ktoré majú záujem hrať extraligu. Buď Trebišovu alebo Michalovciam,\" predostrel Chmeliar.
Šéf prešovského klubu prízvukoval, že o hráčoch, ktorí odídu z družstva rozhodne hlavne nový tréner. V prípade, že sa v slovenskej extralige nenájde párny počet účastníkov, tak zeleno-bieli budú \"bojovať\" na dvoch frontoch, keďže v maďarskej lige už účinkovať nebudú. \"Tatran Prešov by mohol hrať s \"druhou zostavou\" slovenskú extraligu podobným modelom, ako hráme aktuálne Budapest Bank Ligu - Pohár priateľstva. Pochopiteľne, v takom prípade by sme motivačne pre víťaza vypísali zaujímavú finančnú cenu.\"
Istotou je, že po sezóne končí doterajší hlavný tréner Rastislav Trtík a nahradiť by ho mal tréner pochádzajúci z Balkánu. \"V okruhu kandidátov sú Jovica Cvetkovič, v ostatných troch rokoch tréner národného mužstva Srbska, Zdravko Zovko, špičkový svetový tréner, ktorý urobil skvelú prácu napríklad v maďarskom MKB Veszprém, Igor Butulja z CZ Belehrad a Dragan Djukič, bývalý tréner úspešného maďarského klubu Pick Szeged, momentálne pripravujúci na olympijský turnaj družstvo Anglicka. Manažéri nám však ponúkajú aj iných trénerov z Balkánu. Všetko je v štádiu riešenia. Faktom zostáva, že spomenuté mená sú reálne v hre. S Cvetkovičom, Butuljom a Djukičom rokujeme osobne, so Zovkom prostredníctvom jeho manažéra,\" uzavrel Chmeliar.
 

Vyberte región

mark